úvodní stránka
Přijeďte se s námi protáhnout na kole nebo pěšky na 18. ročník Velichovského putování. Kdy: v sobotu 18....
Mapy tras, cyklo a pěší, pro 17. ročník Velichovského putování (2023). Trasa P10, pěší (cca 10 km) Směr:...

4. ročník " Velichovského putování "

     Sobota 23.5.2009, den, kdy se uskutečnil 4. ročník " Velichovského putování ". Přátelé cyklistiky a pěší turistiky se sešli, aby se vypravili na připravené trasy, které jsme jim jako pořadatelé nachystali. Pouze devět lidí chybělo k celkovému počtu dvou set lidí. Bezva účast. Na trasy P15 se vydalo 20, C15 33, C30 65 a každoročně největší počet zaznamenala nejdelší trasa C50, kterou absolvovalo 72 účastníků. .
     Prezentace byla sice až od 8 hodin, ale na startu jsme měli první účastníky P15 s pejsky již v 7.30. Okruh zúčastněných byl opravdu široký. Na start se nám postavili cyklisté a chodci z Třebechovic, Plzně, Hradce Králové, Brna, Trutnova, Pardubic, Zruče n/ Sázavou, Chlumce n/ Cidlinou, Jablonce n/ Nisou, Lánova, Opočna, Bukoviny, Liberce, okolních měst a vesnic a nemalé množství " VELICHOVÁKŮ ", kterých bylo přesně 50. Pro každého účastníka byla připravena pamětní medaile a diplom, a každá vstupenka byla slosovatelná o bohatou tombolu. Také se losovalo o nejmladšího cyklo účastníka, kterou se stala Karolínka Štefanová z Velichovek, r. nar.2007, nejmlaším pěším se stal Matěj Máslo, který za dva dny oslavil 1 rok . Nejvzdálenější účastník nás navštívil Cipták Martin z Velkého Krtiše ( SR ). Čestný pohár nejstaršího účastníka převzal Jaroslav Petřík z Jaroměře, který se vydal na trasu 50 km. Jak je možné vidět z doložených fotografií, všichni mohli po dojezdu načerpat síly v podobě chutného občerstvení, které se skládalo z klobásek, guláše a staeků. Všeho bylo dosti, takže si snad každý přišel na své.
     Podtrženo, sečteno: Jako pořadatelé jsme s účastí spokojeni, další ročník máme za sebou, za případné nedostatky se omlouváme, snad se do příště vylepší. Byli bychom rádi, kdyby jste případné připomímky napsali na tyto stránky, abychom se do dalších ročníků vyvarovali nedostatkům. Děkujeme všem sponzorům, organizátorům, trasařům a všem, co se na této akci podíleli. Těšíme se na účast v příštím ročníku.
Úvodní stránka › 4. ročník (2009)
RSS   |   publikační systém CMS PRO-WEB | Předvolby souborů cookie