Pozvánka
Mapy tras, cyklo a pěší, pro 17. ročník Velichovského putování (2023). Trasa P10, pěší (cca 10 km) Směr:...
Přijeďte se s námi protáhnout na kole nebo pěšky na 17. ročník Velichovského putování. Kdy: v sobotu 20....

6. ročník "Velichovského putování"

Páteční přípravy jsou v plném proudu, naváží se zboží, uklízí se, zkouší aparatura a co se zase neděje s počasím? Už tomu není po mnoho let jinak, průtrž mračen. My to ale bereme  s optimismem a říkáme si, že se alespoň nebude na cestách prášit.
Je sobota 6 hodin ráno, den jako stvořený pro výlet na kole. Velichovské putování začíná.V 8 hodin již bylo vše pro účastníky i hosty připraveno, včetně stánků s občerstvením. Nachystali jsme pro účastníky 5 tras různých obtížností od pěší na 5 km, až po nejobtížnější 55 km na kole. Jako letošní novinku jsme pro Vás připravili pěší 5 km trasu, převážně pro rodiče s dětmi. Absolvovalo ji 50 účastníků. Napoprvé skvělá účast. Další pěší trasa měřila 15 km a zúčastnilo se jí 70 pěších. Na cyklotrasu 20 km vyrazilo 83, na cyklotrasu 35 km 114 a na 55 km 78 cyklistů. Celkem na start vyrazilo 395 účastníků. Skoro 100% nárůst oproti loňskému roku.
Když všichni odjeli a odešli, přišla řada na pořadatele. Podle startovních listin se zjišťoval  nejmladší, nejstarší a nejvzdálenější návštěvník. Nejmladší účastnici Josefíně Rojtové z Lánova byly pouhé 4 měsíce. Pohár nejstaršího účastníka, který absolvoval trasu 35 km na kole, byl Jan Kostelecký narozený v roce 1923 (88 let!!!). Srdečně panu Kosteleckému k jeho výkonu gratulujeme a přejeme ještě hodně zdraví a vitality, nejen ve startech Velichovského putování. Pohár nejvzdálenějšího účastníka získal pan Voda z Velkého Meziříčí.
S odchodem posledních účastníků na své trasy jsme uvítali vracející se trasaře, kteří značíli trasy pro účastníky. Jeden z nich (Jarin) nám sdělil, že během značení 3x píchl a 3x opravoval. I toto je obdivuhodný výkon. Blahopřejeme a přejeme příští rok více štěstí a méně nástrah.
I přes nepřízeň některých občanů, kteří nám nepovolili vstup na cesty, které vedou po okraji jejich pozemku, se vše zvládlo a trasy se všem líbily. Byly naplánované krásnou přírodou a někteří, kteří okolí dobře  znají, nemohli mnohá  místa ani poznat. To jsme velice potěšeni, že vám dokážeme ukázat místa ve vašem okolí, která ani neznáte.Cyklistika není jen příjemná, ale někdy je i o menších či větších nehodách. My však víme jen o těch, kteří se nám k takto získaným zkušenostem přiznali. Takže zatím víme jen o kolizi,   zapříčiněnou nášlapnými pedály, na které cyklistka nebyla zvyklá. Také se nám přiznal pan Martin, že propíchl svou novou galusku a byl ……Psáno v knize Přání, stížností a připomínek. 
Jak už bývá zvykem, v cíli každý obdržel diplom, upomínkový předmět, byla rozlosována bohatá tombola a mnozí za největší odměnu považovali bohaté občerstvení v podobě guláše, klobás a staeků, to vše spláchnuté zlatavým kvasnicovým mokem.Po postupném navrácení všech zúčastněných na výchozí pozici a pomalým rozchodem domů po krásně prožitém dni plným zážitků a nových zkušeností, jsme se mohli i my pořadatelé vrátit do svých domovů a těšit se zase na květen roku 2012, kdy na Vaše přání zařídíme vzduchotechniku k nafouknutí kol. To bude náš dárek pro Vás na příští rok. A pokud nám zachovají přízeň i všichni trasaři, rádi bychom pro vás připravili pěší trasu 30-35 km, po které je stále větší poptávka.

P.S. Vznikl nápad, že bychom na podzim, na závěr cyklistické sezóny, uskutečníli hromadnou vyjížďku „ZAMYKÁNÍ  KOL“. Byli bychom rádi, kdyby jste nám Vaše názory napsali do  knihy návštěv na našich webových stránkách: www.vwlichovskeputovani.cz, abychom se rozhodli, zda tuto akci začít připravovat.

 

Za všechny pořadatele - Sportu zdar a cyklistice zvlášť!

Poděkování patří i všem sponzorům.

 

Úvodní stránka › 6. ročník (2011)
RSS   |   publikační systém CMS PRO-WEB | Předvolby souborů cookie